KHL Kunstacademie Haarlem Leiden

KUNSTACADEMIE HAARLEM LEIDEN

Lesjaar 21/22 = 13 sept. 2021 t/m 20 mei 2022

Cursussen en opleiding

De cursussen zijn los te volgen en ook als onderdeel van

de vakopleiding. Zie het cursusschema. Alle cursussen zijn

jaarcursussen van 27 lessen, behalve fotografie voor beginners, beeldbewerking, media en kunstgeschiedenis en kunstfilosofie. Voor starters is er de weekendacademie.


Wekelijks les

Een cursus omvat wekelijks les op een vast dagdeel en een vaste locatie in Haarlem of Oegstgeest. Lesduur 2,5 uur, groepsgrootte ca. 12.


Alle cursussen bieden kunstvakonderwijs

Dat betekent dat een creatieve en onderzoekende houding voorop staat. Technische ontwikkeling, experimenteren en materiaalkennis gaan samen met artistiek inzicht en inzicht in de kwaliteitscriteria voor kunst. Je wordt in opdrachten en vrij werken begeleid bij het ontwikkelen van eigen thema’s, vakkundige technieken en een persoonlijke stijl.


Professionele docenten

Alle docenten hebben een academische opleiding en zijn actief als kunstenaar. De docenten voor de theoretische vakken hebben een universitaire opleiding. Zie overzicht docenten.


Toelating

Voor alle jaarcursussen 2D en 3D geldt een toelatingsgesprek. Daarin krijg je advies op basis van werk dat je meeneemt. Toelating is niet nodig voor de kortere cursussen zoals fotografie voor beginners, beeldbewerking, media, kunstgeschiedenis en de weekendacademie.

Zie de toelatingscriteria.


Gemiste lessen en gratis keuzelessen

Als je door ziekte lessen mist in een jaarcursus, kun je die in hetzelfde lesjaar inhalen met lessen naar keuze uit de jaarcursussen. Bovendien geeft het lidmaatschap recht op twee extra keuzelessen per lesjaar naast je eigen jaarcursus(sen).


Lidmaatschap

Bij inschrijving van één of meerdere jaarcursussen word je automatisch lid van de academie. Dit is niet van toepassing als je inschrijft voor alleen korte cursussen, workshops of evenementen.


Zie de informatie over het lidmaatschap


Deze punten gelden voor alle lessen

Lesaanbod   -   Over alle lessen   |   Terug